Con nombre de mujerRosa Cullell
ha sido finalmente nombrada directora ejecutiva de la Ccma.
Todos nos alegramos de tanto marear la perdiz… No quiero meterme, porque parece que la cosa pringa las manos.

Recojo sin embargo el relato de Saül Gordillo unos días antes del nombramiento. Además de lo ilustrativo, hace un par de reflexiones que me gustaría hacer mías:

(…) En el seu dia vaig elogiar —i ara la reitero— l’elecció d’Albert Sáez [Presidència de la CCMA amb “fort plantejament nacional”]. No era fàcil, la seva tasca. El repte era complicat, i tothom ho sabia.

Però el que resultava difícilment imaginable era pensar que el bloqueig seria tan precoç, i que amb els representants al consell de govern i les interferències d’una banda i altra no hi hauria manera de triar els millors perfils per dirigir la ràdio i la televisió públiques. I llavors és quan apareix una de les modes nacionals: l’etiquetatge no en català sinó dels catalans.

Degudament etiquetades, les partides d’escacs s’enduen per endavant les persones i els seus projectes amb una alegria que sorprèn.

¿No hi ha gent mínimament transversal que prioritzi la professionalitat i l’interès general per damunt d’etiquetes, simpaties, salutacions o complicitats polítiques o personals?

Segur que sí, però, noi, la partida d’escacs és salvatge. Hi ha jugadors que actuen a sang freda. Més enllà de les regles del joc col·lectives i del mínim sentit de la responsabilitat i de l’apreci per les institucions nacionals, les jugades a sang freda s’acaben imposant, pel que es veu. I així ens va.

Llavors el ciutadà es pregunta: ¿Si no són capaços de posar-se d’acord per governar la televisió i la ràdio, de què s’han d’entendre per governar el país davant de les amenaces i els atacs més foribunds que han vingut i estan per venir? ¿Si no defensen la CCMA, com han defensar l’Estatut i el país?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Esta entrada fue publicada en Sin categoría y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Con nombre de mujer

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *